A 15 Pro és Pro Max jelenleg a „legerősebb” iPhone-okként vannak elismertek, mivel ők az elsők a sorban, akik „5. osztályú” titániumot használnak az alvázukban. Azonban az eddig a rozsdamentes acél elődeikhez képest hirdetett strapabíróságuk kétségessé vált néhány kezdeti tartóssági teszt eredménye miatt. Ezek azt sugallják, hogy az új stílusos keretek, egyéb tervezési finomításokkal együtt, valójában növelhetik az új csúcskategóriás iPhone-ok sérülékenységét.

Az Apple azt állítja, hogy jelentős előrelépést tett a készülék súlya és kezelési élménye terén a 15 Pro és Pro Max esetében egy új belső alumínium lemez és enyhe lekerekítés hozzáadásával az új, mostantól titánötvözet keretekhez, amelyek már nem rozsdamentes acélból készülnek, mint a 14 Pro sorozat esetében.

Még mindig szükség van iPhone 15 Pro tokokra!

Az iPhone 15 Pro tok használata fontos lehet az eszköz védelme és hosszabb élettartama szempontjából. Az okok között szerepelhetnek a következők:

Az iPhone 15 Pro egy drága és értékes eszköz, így a tok segítségével védelmet nyújthatunk az esetleges ütések, karcolások és esési károk ellen. A tok a készülék sarkait és hátlapját is védi a sérülésektől, ezáltal megőrzi az eszköz esztétikai állapotát hosszabb ideig.

Az extra védelem révén az eszköz kevésbé lesz érzékeny az mindennapi kopásokra, például zsebben való hordás, asztalra helyezés vagy fel-le vétel során. A készülék hátlapján található kamerarendszer is kényes és sérülékeny, a tok pedig megóvja azt az esetleges karcolásoktól vagy ütésektől.

Egy megfelelő iPhone 15 Pro tok lehetőséget nyújt az egyéni stílus kifejezésére és a készülék testreszabására a különböző stílusú és színű tokok választékával. A kiegészítők piacán elérhető egyéb tokok funkciókat is kínálhatnak, például kártyatartókat, állványokat vagy vezeték nélküli töltést támogató tokokat.

Összességében az iPhone 15 Pro tokja többek között a készülék fizikai védelmét, esztétikájának megőrzését és a felhasználó egyéni igényeinek kielégítését szolgálja.

Tesztelték az iPhone 15 Pro ütésállóságát

Miközben a JerryRigEverything házigazdája, Zach Nelson azt állítja, hogy ellenőrizte a „5. osztályú” fém jelenlétét (amelyről úgy tűnik, hogy körülbelül 30 dollár az eszközönként) egy YouTube videón keresztül, az állítólagosan javított strapabíróság most kérdésessé válhat.

Egyre növekvő vloggerek listája, ideértve a MobileReviewsEh-t is, úgy tűnt, hogy az iPhone 15 Pro sem kevésbé hajlamos a megkarcolódásra, sérülésre vagy repedésre, még egy kimerítő ejtési teszt elejétől kezdve sem, összehasonlítva az előző generációval.

Egy extrém esetben, amikor az AppleTrack Sam Kohl megpróbálta megsemmisíteni mind a 15 Pro, mind a 14 Pro készüléket Sydney, Ausztrália macskaköves utcáin, azt találták, hogy az újabb modell az első, amely azonnal elhasalt. Ráadásul a hátsó kamerájának üvege is eltörött, ami arra ösztönözte Kohlt, hogy „nem az a strapabíró titánium telefon, amit ígértek”.

Ugyanakkor a JerryRigEverything is bemutatta, hogy a 15 Pro Max hátlapja könnyebben repedt, mint egy Motorola Razr Plus borítókijelzője egy hajlítási teszt válaszaként – ugyanakkor a kisebb 15 Pro hátlapja nem.

Ennek megfelelően csak lehetséges, hogy az Apple új, strapabíróságra összpontosított tervezési finomításai nem működnek úgy, ahogy tervezték; ugyanakkor a MobileReviewsEh arra a következtetésre jutott, hogy a 15 Pro néhány esetben talán az ellenállóbb iPhone lehet: például, ha véletlenül többször is megütik egy súlyzóval (és fordítva).