Koroncó örömmel üdvözölte a legújabb fejlesztéseket, amelyek révén a településen elérhető gyermekgondozási és oktatási lehetőségek jelentősen bővültek. A Bodza Bölcsőde, melyet a Település- és Területfejlesztési Operatív Program támogatásával hoztak létre, egy olyan intézmény, amely hosszú éveken keresztül szolgálja majd a helyi családokat. A bölcsőde létrehozása során több mint 310 millió forintot fordítottak az építkezésre és felszerelésre, ami lehetővé teszi, hogy 14-14 gyermeket fogadhasson két korszerű csoportszobában.

Ugyancsak nagy örömöt jelentett a megújult és kibővített Koroncói Tulipános Óvoda átadása is. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően egy újabb csoportszobával gazdagodott az intézmény, és a játszóudvart is felújították, ezzel még kedvezőbb feltételeket teremtve a gyermekek fejlődéséhez és neveléséhez. A Magyar Falu program keretében elnyert 156 millió forint lehetővé tette az óvoda korszerűsítését, ami hozzájárul a település vonzerejének növekedéséhez.

Az eseményen szózatok elhangzottak a beruházások fontosságáról. A település vezetése kiemelte, hogy ezek a fejlesztések nem csak a jelenbeli, de a jövőbeli generációk számára is hozzájárulnak a jobb életminőséghez és a kiegyensúlyozottabb fejlődéshez. Az elkötelezett munka és az összefogás eredményeként Koroncó területén ma már jelentős számú gyermeknek biztosítanak magas színvonalú nevelési és gondozási lehetőségeket.

A beruházások befejezésének örömét Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron vármegyei önkormányzat elnöke is kifejezte. Az elmúlt években a vármegyében kiemelt hangsúlyt fektettek a bölcsődei férőhelyek számának növelésére, és ennek eredményeként több mint ezer új helyet teremtettek a gyermekek számára. Ez a fejlesztési irány a családokat segíti, és hosszú távon is pozitív hatással van a régió életére.

Radicsné Kincses Mária, Koroncó polgármestere, büszkén osztotta meg, hogy a Baptista Szeretetszolgálat által működtetett Bodza Bölcsőde a tervek szerint két csoportszobával kezdi meg működését, és ezzel 14-14 gyermeket tudnak gondozni. Az elmúlt évek népességnövekedése szintén hangsúlyos, hiszen a település lakossága jelentősen emelkedett. Az új intézmény kialakításakor nem csak a gyerekek kényelme és fejlődése volt szem előtt, hanem az is, hogy olyan környezetet teremtsenek, amelyben a gyermekek boldogan nőhetnek fel.

A beruházások tehát számos értelemben mérföldkőnek tekinthetők Koroncó életében. Az új bölcsőde és kibővített óvoda nemcsak épületek, hanem a település jövője szempontjából is kiemelkedő jelentőséggel bírnak, hiszen segítik a helyi közösség fejlődését és a családok mindennapjainak könnyebbé tételét.